sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Messuhankintoja

Ensikertalainen kävi Oulun Kädentaitomessuilla. Aikaa meni neljä tuntia (ja varmaan ois kevyesti mennyt toisetkin neljä) ja rahaa... no eipä puhutakaan siitä enempää :D Minijuttuja oli törkeän vähän tarjolla, ainakaan minun silmiin ei niitä monellakaan kojulla osunut. Muutamia juttuja kuitenkin onnistuin löytämään, oikeastaan enemmän kuin olin uskaltanut toivoakaan. 



Eli kassiin kertyi kangastilkkuja Sinellin kojulta, huonekalukittejä Pohjoisen Disainerien kojulta ja vielä ihanainen kahviastiasto kojulta, jonka omistaja jäi minulle epäselväksi... kaikenlaisia nappeja ja kippoja ja vastaavia vaikka sun mitä siinä oli tarjolla.

1:1-mittakaavan juttuja tarttui matkaan aika tavalla, pukinkontin täytettä enimmäkseen. Onpahan joululahjahankinnatkin nyt sitten aloitettu!

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Valmis!!!

Tai siis, onko nää koskaan aivan valmiita? Joka tapauksessa: Kylään luvattiin avata postin toimipiste, kunhan tilat saataisiin kuntoon. Viime vuoden lopulla alkoi postijuna pysähdellä tälläkin seisakkeella, ja postisäkkejä alkoi kertyä Sohvin kammariin. Nyt kesän ollessa kukkeimmillaan Sohvi on viimeinkin saanut postikammarin sisustettua mieleisekseen, ja kusti on ruvennut oikeasti polkemaan ;) 



Kovin hiljaisia päiviäkin postissa on ollut, ja siksipä Sohvi on varustanut käsityökorinsa valmiiksi, eihän sitä nyt jouten sovi olla vaikkei asiakkaita olisikaan!




Vaan kuinkahan huolellinen postineiti Sohvi lopultakaan on... näyttäisi siltä, että piirongin taakse on pudonnut jonkun varmaankin hartaasti odottama pääsiäiskortti, ja laatikon väliinkin on jäänyt postimerkkiarkki!




No, opetteluahan tämä työ vielä Sohville onkin. Ja kyläläiset ovat olleet vallan tyytyväisiä saatuaan postin näin lähelle! Ja hiljaisista päivistä viis, kertyvätpä kapiot siinä samalla. Eikä Sohvin tarvitse yksin olla, ei suinkaan. Asuu täällä kammarissa muitakin! (Mutta kuinkahan kauan...?)




Voi että olen aikaansaannokseeni tyytyväinen! :) Monenlaista on työ matkan varrella opettanut (eikä missään nimessä vähiten sitä, että kannattaa ehdottomasti pitää rikkaimuri lähettyvillä kun näpertelee näitä minijuttuja), ja varmaan tulee vielä opettamaan lisääkin. Pikkuisen pitää varmaan tämänkin kanssa vielä säätää, toisen lampun tämä kammari kaipaa ehdottomasti, ja ehkä vielä jotakin seinäkalenteria tai vastaavaa tuohon pöydän yläpuolelle. Ja ja ja... ehkä ei kuitenkaan välttämättä hirveän paljon enempää enää. Saas nähdä! ;)

perjantai 5. lokakuuta 2012

Saanko esitellä: Sohvi!


"Hyvää iltaa, ketä lienettekin, minun nimeni on Sohvi. Tai siis Sofia, mutta Sohviksihan minua kaikki kutsuvat. Postin Sohviksi."

Juupa juu. Näin pääsi lopuksikin käymään, että postikammarin virkailijaneiti valmistui! Jee! Lähtötilannehan näytti tältä:

Josta päädyttiin muutaman yrityksen ja erehdyksen kautta tähän: 


Vähän raakalaismaisia otteitakin tarvittiin, kun halusin käsistä taipuvat. Katkaisin käsivarret kyynärpään kohdalta ja liimasin piipunrassia käsivarsikappaleiden välille. Jalat kokivat muuten saman kohtalon polvien kohdalta. Vaatteet "ommella hurautin" ihan itte, enkä edes ottanut minkäänlaisia mittoja. No, ensimmäinen paidantekele lensikin suorinta tietä roskikseen sen takia... :D Vaatteiden kiinnitystapa vartaloon on vähintäänkin arveluttava mutta silti niin hauska: ne on kiinnitetty nuppineuloilla. Samalla sai paitapuseroon napit näppärästi :D Niin joo, toivottavasti Sohvilla ei ole kaksoisolentoa, sillä vaikka en voodootaitoja tietääkseni hallitsekaan, eihän sitä koskaan tiedä... ;)

Sohvi oli kovin utelias näkemään, miltä hänen kammarissaan tällä hetkellä näyttää. 


Ei vielä kovinkaan valmiilta, mutta pakko oli mallailla, miltä kaikki tähän mennessä hankkimani pikkutavarat näyttävät lähes omilla paikoillaan!


Ainut juttu, mikä tässä nyt vähän harmittaa on se, että Sohvi on auttamatta liian suuri kammariinsa. Se kun on alkujaan matkamuistonukke eikä siis oikeaa mittakaavaa. Tämäkin tuli huomattua vasta sitten, kun Sohvi oli vaatteensa saanut... :P