sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Majakan alakerta alkaa hahmottua

Viimeisen syyslomapäivän kunniaksi kannoin majakan keittiön pöydälle ja kaivelin laatikoiden uumenista kaikenlaista majakkaa varten varattua kamaa. Ja valmistakin tuli! Tänään oli nimittäin puuhellan asennuspäivä. Viime vuoden kesälomareissulla piipahdin Joensuun Pikkuruisessa puodissa ja ihastuin ikihyviksi kauniiseen puuhellaan. Näin heti sen sieluni silmin (vielä olemattoman) majakan keittiössä, ja mukaanhan se hella sitten lähti. 

Pientä päänvaivaa aiheutti hellan savutorvi. Vaan eipä hätää, kellistin majakan hetkeksi pötkölleen ja heiluin hitusen naskalin kanssa, ja niinpä vain saatiin seinään savutorven mentävä reikä! Nyt tarttee vain tehdä se ulkopuolen piippuosa, mutta senhän ehtii. Sisäpuolella näyttää kuitenkin oikein hyvältä: 


"Piipunkolon" ympärys piti tietenkin suojata, ja peltisen näköinen suojus syntyi alumiinifoliosta. Hellan alla puolestaan on "peltipeti", elikkä hopeamaalilla maalattu pahvinpala. Simppeliä! :)

Muutakin värkkäilin. Ovenpäällys on suorastaan huutanut hyllyä yläpuolelleen, ja semmoisen nikkaroin biltema-tikuista. Sinne pääsivät myrskylyhty ja Tuulialta lahjaksi saatu pelastusrengas.


Muutakin kalustusta alakertaan löytyi. Valmiina ostettu pöytäryhmä (laatikollinen pöytä, puusohva ja kaksi tuolia) pääsi hiomapaperin alla eroon päällimmäisestä kiiltävästä kerroksestaan ja on nyt paremmin passeli ja elämää nähneen oloinen - ihan niin kuin majakan asukki Jooseppikin on. :) Pöydälle asettelin vielä tyhjän korin ja saaristolaisleivän (ja kuvauksen jälkeen löysin laatikoista vielä leikkuuveitsenkin), ja nurkkiin irtotavaraa lojumaan. 


 


Tästä se lähtee!

3 kommenttia:

  1. Kylläpä on tunnelmallista. Tuo hella on upea ��

    VastaaPoista
  2. Kivalta näyttää. Ihana hella tosiaan...

    VastaaPoista
  3. Pikkuruinen Puoti on kiva paikka, siellä on kaikkea tarpeellista :) Tämä majakka on myös kiva, sisustus näyttää oikein mukavalta.

    VastaaPoista