sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kelloja, kelloja...

Kadoksissa ollut mineilyinto taitaa olla löytymässä! Näin sen täytyy olla, ja pakkokin on, sillä uusia projekteja pukkaa päälle ovista ja ikkunoista... :D Mieleni perukoilla on muhinut jo piiiitkään ajatus ja visio steampunk-henkisestä roomboxista. Ohjeitakin on ulkomaisista nukkekotilehdistä löytynyt ihan mukavasti, ja Pinterestistä lisää virikekuvia. Puuttunut on vain sen varsinainen boksi. Sain nimittäin päähäni, että tämänkaltainen juttu täytyy ehdottomasti rakennella seinäkellon sisälle. Siis semmoisen heilurikellon. Niitä ei vaan joka oksalla kasva... silmiä on yritetty pitää auki joka kirppiskäynnillä ja huutonetit ja torit on selailtu kerta toisensa jälkeen. Toki jotain antiikkisia Junghanseja ja Gustav Beckereitä on myynnissä, mutta hinta on sitten sen mukainen. Eikä semmoisia sitten enää tuunailla! 

Vaan keskiviikko oli varsinainen hyvän tuurin päivä. Päätin töissä pikaisesti vilkaista tori.fi:stä, olisikohan kukaan myymässä kelloansa. Ja ihmeitten ihme! Olipa hyvinkin, lähes naapurissa vielä ja erittäin passeliin hintaan. Niinpä kello vaihtoi omistajaa vielä samana iltana. :) 


Tuossa kello on nyt sitten könöttänyt muutaman päivän, ja viikonlopun ratoksi purin sisäpuolen osiksi. Kiehtovia koneistoja ja rattaita ja jousia ja hilavitkuttimia! Vaan olipa tosi työlästä (ja pelottavaa) purkamista! 


Sisäpuolesta ei vielä sen valmiimpaa syntynyt. Tarkoitus on kuitenkin tehdä kaksi pientä huonetta elikkä ylä- ja alakerta, asukkaineen. Materiaalia ja rekvisiittaa olen keräillyt ja haalinut jo pitemmän aikaa. Työläin homma (noiden rattaiden irrottelun lisäksi) tulee olemaan nukkejen vaatettaminen. Mutta jotakin valmistakin piti saada aikaiseksi. Muistin, että laatikoitteni kätköissä odottelee valmistumistaan joskus kauan kauan sitten huutonetistä huudettu kaappikello. Semmoinen "isoisänkello", lattialla seisova kapistus:


Tämän väkertelin kasaan ja maalasin akryylimaalilla. Lopputulos näyttää tältä: 


Hitusen enemmän steampunk-henkiseksi tätä haluan vielä tuunailla, jahka saan irroteltua tarpeeksi pieniä rattaita jostakin. :) 

Ai niin. Taisin mainita "uusia projekteja". Tässähän oli vasta yksi! Toinenkin on tiedossa: samaisena keskiviikkona löysin sähköpostistani odotetun viestin Nukkekotiyhdistykseltä. Hain kerrostalokaksiota ja sainkin sellaisen! Nyt odotellaan pakettia saapuvaksi ja sitten alkaa vimmattu rakentaminen. Tavoitteena näyttely Seinäjoella loppuvuodesta! :)

1 kommentti:

  1. Kellon koneisto näyttää perin kiintoisalta ja muutenkin mukava idea tuo, että rakentaa vanhan kaappikellon sisään nukkemaailman.
    Itsekin tykkään "leikkiä nukeilla". Tämä innostus on herännyt vasta näin myöhäisemmällä iällä, se vain vaatii oikean mielentilan, niin kuin kirjatkin.

    VastaaPoista