lauantai 9. marraskuuta 2013

Ompelijattarena

Heti ensialkuun kuva Joosepista uudessa villapaidassaan! Vähän suurihan se on, mutta ukko näyttää vallan tyytyväiseltä ja vähemmän viluiselta kuin tähän asti. :)


Ja sitten päivän aiheeseen elikkäs ompeluun tai siis ompasuun kuten Rouwilla on tapana sanoa... ;) Ompasukone on ollut esillä toista viikkoa, ja tietysti keittiön pöydällä. Eihän me juuri koskaan ehditä syömään yhdessä koko perheen kanssa, niin joutaahan se siinä könöttämään, eikö? Tuossa aiemmin viikolla valmistelin joulukalenteripaketteja, ja tänään sitten (kun se kone kerran esillä oli) sain lopultakin pitkään suunnittelemani petivaatteet tehtyä. 

Nyt siis on Minervalla ihan valmis peti! Siinä nyt on hyvä löhöillä ja haaveilla Japanin-matkasta.
Kankaat löysin jo viime vuoden kädentaitomessuilta Sinellin kojusta. Ja syyslomareissulta muuten löysin kerrankin jotain minimittakaavaan sopivaa: Kuopion Tigeristä tarttui matkaan hengarin mallisia klemmareita. Esikkotuvan naulakkoonkin passasivat oikein hyvin!
Ja onhan tässä pitänyt aloittaa taas kokonaan uusi projektikin. Itse asiassa se alkoi tavallaan vahingossa jo viime pääsiäisen kieppeillä, kun pääsiäismunista löytyi kaikenlaista pientä kivaa. Sitten tässä hyllyjä siivoillessa ja järjestellessä on löytynyt kaikenlaista muutakin passelia juuri lastenhuoneeseen, joten sellainen on nyt sitten tekeillä pieneen pahviseen salkkuun. 


Pöytä ja tuolit on tehty Gepetton kitistä, jonka löysin niinikään viimevuotisilta kädentaitomessuilta. Sänky on Kalevala-korurasia, joka kelpasi ihan sellaisenaan sen kummemmin päällystämättä tai maalaamatta. Muutama passelin näköinen nappi kylkiin, niin autosänkyhän se! Ja nämäkin petivaatteet valmistuivat tänä aamuna. :)


3 kommenttia:

 1. No oho, pitäskö mun lyhentää noita Joosepin villapaidan hihoja vähän??? Ota seuraavalle kerhokerralle kumpikin mukaan! Onhan tuo noloa että noin pitkät on hihat. Kastuvat vielä meren aalloissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, tehdäänpä niin. Sanon Joosepille että rehvit on tiedossa ;)

   Poista
 2. Kaikki noi sun projektit on tosi mielenkiintoisia!
  Jooseppi on tosi symppis, Japani kiehtova ja monipuolinen ministää ja lastenhuone on ihan lastenhuoneen näköinen. Änkkärit sängyllä kruunaa koko komeuden. :)

  - Rouva E

  VastaaPoista