sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Edistystä majakassa :)

On ne vaan ihania tällaset pyhäpäiväviikonloput! Eilen oli itsenäisyyspäivä ja lähestulkoon koko päivän sain käyttää majakan sisustamiseen. \o/ Alakertahan olikin jo hitusen asutun näköinen, joten nyt oli aika paneutua keskikerrokseen eli Joosepin makuuhuoneeseen. 

Alkuperäinen suunnitelmani oli rakennella heteka papparaiselle, mutta... luovuin toistaiseksi ajatuksesta. Metallityöt on mulle täysin hepreaa, ja tarvittavan välineistönkin (vielä) puuttuessa siirryin siis suunnitelmaan B. 

Entisenä merimiehenähän Jooseppi on viettänyt huomattavan paljon aikaa eri kokoisissa vesikulkuneuvoissa, ja tästä maailmasta ammensin sitten petin mallia. Ja tyytyväinenkin olen! Arvoisa (kohta) 14-vuotias neiti kriitikkokin totesi, että näyttää ihan veneeltä! Päätin toki ottaa tämän kehuvana kommenttina... :D 

Eli tältä se uutukainen mööpeli nyt sitten näyttää: Peti on nikkaroitu kasaan neljästä tulitikkuaskista, epämääräisestä kasasta balsaa ja voimapahvia, aaltopahvista ja kahvitikuista. Petivaatteista tyyny ja patja on väsätty valmiiksi jo joskus aiemmin, ja peiton neuloin syyslomalla, heti Joosepin villasukkien jälkeen. Laiva on tilattu netistä ja lamppu ostettu ilmeisesti liian kauan sitten - se ei toimi, enkä saa paristoa vaihdettua. :(

Muutakin kalustusta kammariin löytyi. Puuvalmiin lipaston ja pesupöydän maalasin saman värisiksi sängyn kanssa, posliiniset astiat on tilattu eri nettikaupoista. Dalahästen on Tukholman tuliaisia toissakesältä.


Mutta missäs itte isäntä on? Pitänee lähteä etsimään... 


Hm. Ei löytynyt... mutta mistäs nuo pullot tuohon ilmestyi? Ja sukat lattialle? Ja tuoltahan näkyy varpaat! 


Jassoo. Eipä olis kovin kaukaa tarvinnutkaan lähteä etsimään... Siinähän sitä nyt kelpaa äijän köllöttää! :) Aika tyytyväiseltähän hän vaikuttaa oloonsa juuri nyt. 


Aivan valmis tämä petipunkkahässäkkä ei vielä ole, mutta jatketaan taas kun aikaa on. :)

2 kommenttia:

 1. Komean sängyn Jooseppi sai - sen verran tukevan näköönen, nottei taira keikku niinku laivat yleensä ;)
  Pullojen perusteella Jooseppi on tottunu vähä herrakaisempii "voimavesiin" - on vissiin reissuullaan tottunu sellaisinn, eikä iha mikä tahansa kurkusta alas sujahda ;))
  Nuin komia paitaki päällä - onko iha flanellipaita vai??

  Mielenkiinnolla odottelen taas uusia päivityksiä ja urakan edistymistä :)

  Miniterkuin, Irina

  VastaaPoista
 2. Hieno sänky ja kekseliäästi kääntyy "etuaukon" luona. Tarkoitan siis, että kivasti käytät kulmikasta tilaa hyväksesi :)

  VastaaPoista