sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Helmi ja Anneli

Arvatkaas mitä? Taas meni jotakin uusiksi... Suivaannutti sen verran paljon nukkeperheen sopimaton koko, että päätin tehdä koko perheen ihan itte. Onneksi eilen oli kerhopäivä - hyvässä seurassa on aina mukavampi tehdä tympeitä juttuja. Tympeitä siinä mielessä että en todellakaan ole mikään nukentekijä, saan aikaan yhden ilmeen tyyppejä joita ei oikeastaan saisi päästää ihmisten ilmoille... ja tämä siis jo koossa 1:12, puhumattakaan vielä pienemmästä rintamamiestalomittakaavasta! 

Joka tapauksessa päätin ottaa härkää sarvista ja massailla nuket. Ja massailinkin! Uuni hohkasi kuumana koko kerhon ajan, ja vähän väliä meni joku tyyppi uuniin ja toinen pois, tai sitten pelkkä pää. "Hottis äijä", taisi kuulua joku kommentti, mutta ei kyllä ulkonäöstä ollut siinä kyse! :) 

Kotona homma jatkui eilen ja vielä tänäänkin. Aamulla näytti tältä: 


Siinä on vielä Helmin pää poikki, ja kaikki kovin ilmeettömiä ja kaljuja. Tätä lähdettiin työstämään seuraavaksi... ja sitten kaiveltiin kangas- ja lankalaatikot esille. Hiukset taiteilin muliinilangasta. 
Vaatteet sain tehtyä Helmille ja Anneli-vauvalle. Miesväki nakuilee vielä jonkin aikaa, loppui ompelijattaren puhti kesken... 


Tämän lisäksi piti päästä tekemään jotain ihan muutakin. Kerhossa kokosin Gepeton valmiskalusteita ja tänään sitten maalasin niitä, tai siis lähinnä tuvan kalusteita. Olavi lienee saanut jostakin huokealla ison pänikän vihreää maalia, siispä kaikki tai ainakin lähes kaikki tuvan kalusteet maalataan sillä. ;)Ja kuten viimeisestä kuvasta näkyy, leivinuunikin edistyi jo vähäsen. :)

3 kommenttia:

  1. Oho!! Säähän oot tehtaillu ihan tosissaan ��. Ihana perhe ❤️

    VastaaPoista
  2. Wau!!! Luova päivä ollut. Huippu hieno perhe. Minäkin olen niin tykästynyt itse tekemään nukkeni (lukuunottamatta paria Soilen taaperoa). Ovat sitten omia persoonia.

    VastaaPoista
  3. onpa ollut tuottelias viikonloppu sinulla! Minä en ole vielä uskaltanut edes avata hankkimaani massaa paketista, vaikka nukkeja olisi tarvis

    VastaaPoista