sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Portaat ja porstua

Voittajafiilis, flunssasta huolimatta! Ihan Oikeat Portaat on nyt kaidetta vaille valmiit! Myös eteistä elikkä porstuaa saattaa jo sanoa valmiin näköiseksi, vaikka sieltä nyt vielä jotain puuttuukin, kuten kamarin ovi, ikkunalasi ja matto lattialta peittämässä ruman sauman. :D

Porrasaukon tekeminen hirvitti. Alkuasetelma näkyy tässä, työ ja aseet:


Tai no, onhan tuossa jo ensimmäinen vanerikerros saatu raavittua irti. Jokaikinen noista työkaluista meni enemmän tai vähemmän rikki, sormiin tuli muutama haava ja oikea kämmen on hellänä, mutta:

Jee! \o/

Tuossa kuvassa portaatkin ovat vielä ns. vaiheessa. Samaten näkyy kuinka kävi porstuan uusitulle seinälle... eli uusiksi meni vielä kerran. Päätin sitten tehdä "sormipaneelit" porraskuiluun, nehän syntyivät kätevästi aaltopahvista.


Porstuan ja tuvan välinen aukko sai "vanerioven" ja kynnyksen, ja porstuassa on myös kaikki lattialistat paikoillaan! Ovi on tehty pahvista ja saranoitu paikoilleen kopiopaperilla. :)Näkyy erittäin heikosti, mutta portaiden alla, ihan tuossa kamarin ovella, on "kulmakomero". Ovi ei oikeasti aukea.

5 kommenttia:

 1. Ihanat portaat ja näyttää jo nyt niin ihanalta ❤️

  VastaaPoista
 2. Hirmu työn olet saanut tehtyä, rispektiä varsinkin porrasaukon esiin kaivertamisesta - noilla välineillä, wau! Näyttää tosi mallikkaalta. Ja eikö ole kiva kun joskus pääsee helpolla, kun materiaalin voi kiinnittää suoraan paikoilleen? Minä käytin tuota aaltopahvia leikkimökin kattoon - ei tarvinnut muuta kuin taittaa harjalta sopivaan kulmaan.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää tähän asti :) Odotan mielenkiinnolla jatkoa.

  VastaaPoista
 4. Tuli kyllä upeet! :) Sormipaneelikin on niin aidonnäköistä!

  VastaaPoista
 5. Tuli kyllä upeet! :) Sormipaneelikin on niin aidonnäköistä!

  VastaaPoista