keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Pakkanen paukkuu...

Täällä Oulussa on kylymä. Koko päivän mittarin lukemat lähempänä -30 astetta. Vaan mulla on ollu hiki ihan koko päivän! Loppiainen on kulunut nikkaroidessa rintamamiestaloa taas hitusen valmiimmaksi. Vaan on tuota matkaa vielä jäljellä! 

Tänään päätin saada saranoidut osat paikalleen. Ja sainkin! Melkoinen homma käsityökaluilla kovertaa saranoille kolot, ruuvata saranat ja vielä katkoa hitusen liian pitkien ruuvien päät jotka tulivat läpi vanerista. Onneksi sain Voimamieheltä apua! ;) 


Pikkukamarin aukeava seinä ei mene ihan täysin kiinni, tai siis menee kyllä mutta ei pysy kohdallaan. Saranointi ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä, jokin kiristää vastaan tai jotain. Pitänee hommata jonkinlainen haka tai salpa tuohon. :/ Pienensin myös eteishuoneen ikkunaa, sillä *huoh* päätin kuitenkin pistää portaikon uusiksi. 


Elikkä kiinteä kaappi siirtyykin ihan kiinni seinään ja portaikko tulee vasemmalle seinustalle. Tämä nyt vaan edellyttää sitä, että saan tehtyä porrasaukon tuohon yläkerran lattiaan/alakerran kattoon. Portaikkoa rakentelinkin koko loppupäivän, mutta jäi vielä niin vaiheeseen että kuvia saatte vasta myöhemmin. :) 

Ulkopuoleltakin talo edistyi hitusen, kun sain taas lisää laudoitusta liimailtua paikoilleen. Tämä vaan on niin puuduttavaa hommaa että oli pakko päästä tekemään niitä portaita!


Kuvitelmissani sain paljon enemmän valmista aikaan tälle päivälle... mutta onneksi kohta on viikonloppu.

2 kommenttia:

  1. Kylymää on täälä Pohjois-Karjalasaki :) Kiva seurata tämän talon edistymistä.

    VastaaPoista
  2. Kylmää on riittänyt koko valtakunnassa. Onneksi on olemassa mukavia sisähommia.
    Ulkolaudoitus on muuten tyylikäs.

    VastaaPoista