keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Terveisiä raksalta

Rintamamiestalokuume on hurjassa nousussa! :) Edellisen postauksen jälkeen homma eteni vielä samana iltana jonkin verran:

Väliseinät toki vielä irrallaan, mutta "tapetit" jo kahdessa huoneessa!
Eilinen menikin sitten enimmäkseen leffahommissa, mutta tapetoimaan ehdin enemmältikin. Tämä päivä on sitten kulunut naputellessa nauloja ja liimaillessa sitä sun tätä paikalleen. Kaksi turhankin suuritöistä / työlästä juttua sain tehtyä päivän aikana, ja olenkin ihan hirmu tyytyväinen! Toinen työläs juttu oli pikkukamarin puolipanelointi...

Panelointi on paperinohutta puuviilua, "tapetti" tulostettu netistä.
...ja toinen, vielä työläämpi homma oli portaikko. (Lähes puistattaa.)


Yläkuvassa portaat ns. vaiheessa. Palikkatorni mallaa kiinteää kaapistoa joka tulee portaiden eteen. Tähän ratkaisuun päädyin, koska käytössä olevilla työkaluillani en saa tehtyä kerrosten väliin reikää portaita varten. Siispä portaat ovat feikit, ja portaiden yläpääkin vaatii jonkinlaista naamiointia. Jätin suunnittelun sikseen ja aloin kokeilla, miten tämä mahtaisi onnistua...

On se kaappi. Uskokaa pois!
Tupakeittiön puoli sai keltaiset "pinkopahvit" seinilleen.
On se kaappi! Päällystin palikat ruskealla kartongilla ja ovet tein aaltopahvista. Ovenripoina naulat. 
Pahvinpala mallaamassa yläkerran kamarin ovea.
Porraskaiteet balsaa, mallailtu paikalleen maalarinteipillä.
 

Nyt vielä mietin, maalaisinko kaapin ja portaikon valkoisiksi vai jätänkö noin... Eteisen seinissä on vihertävänharmaat "pinkopahvit", samoin yläkerran portaikon puolella. 


Tässä vielä näkymä yläkerran kamariin, josta tulee makuuhuone. Turkoosia / petroolinväristä "pinkopahvia", paitsi peräseinä on vielä vaiheessa. Tässä kuvassa myös oviseinältä puuttuu vielä "muurin" osuus. Tupakeittiöön ja alakerran kamariin tein muuriseinät hiomapaperista. Sillä päällystin myös savuhormiosat.


1 kommentti: